”Växjötåget”

Det sista ordinarie loktåget på smalspår i Sverige gick mellan Växjö och Hultsfred .  Jag planerar nu att ge ut de personvagnar som saknas för att göra tåget komplett.

Sedan tidigare finns Fop i mitt sortiment och godsvagnen Gp hos Rimbo Grande. Tåget drogs av en Tp.vagn_026_02-2 oj22 vj500

Leverans hösten 2018 enligt plan.

Ny planerad modell – SJ AB5

extAB52971Ostersund89

Denna modell kommer att göras enligt samma koncept som FV2, SV1, F7 och BFo16. Korgen 3D-ritas och prisats. Den bearbetas därefter för att få perfekt ytfinish, samt detaljnivå. Givetvis är alla nitar återgivna, gångjärn, mm. Modellen levereras med alla gjutdetaljer, dekaler mm. Man kan också välja olika boggier och välja till Symoba koppel, fjädrande buffertar. Byggbeskrivning ingår inte ( korgen är redan monterad, och bilderna visar var detaljerna skall sitta), däremot ritning och bilder.

Jag behöver nu ett antal beställningar för att kunna slutföra detta projekt. Pris 1295:- och leverans i slutet av 2018.

Jag har via kundbrev också meddelat att jag skjuter alla fullängds 30, 40 och 50-tals av standardmodell på framtiden, då intresset inte är tillräckligt stort. Jag tar gärna emot idéer till nya personvagnar.

Detaljbilder printade modeller

Att göra 3D-printade modeller är en fråga om att få helt jämna ytor, utan märken från printningen. Detta kan lösas med hög upplösning vid printningen, något som dock påverkar priset.

Den andra viktiga frågan är att modellerna inte får bli klumpiga med tjocka fönsterramar eller klumpiga detaljer! Detta kräver verkligen mycket planering.

Vagnarna måste ha en hög detaljeringsgrad. Det är enkelt att göra en fyrkantig vagnskorg. Men att göra alla detaljer tar tid. Tänk bara på alla nitar. Att tro att man kan lägga till nitar på en printa vagn är nog att ta vatten överhuvudtaget, och man har ju missat hela poängen med printningen!

Till sist priset! Det finns ett stort utbud av enkelt printade korgar till mycket höga priser! Om man lägger till alla detaljer som boggier, gjutdelar, buffertar, dekaler mm mm hamnar man över 2000:- kr.

Mina boggivagnar säljs kompletta för 1295:- 

Jag visar här några bilder på mastern till F7 och BFo6!IMG_0005 IMG_0010IMG_0005IMG_0004IMG_0007

Smalspårslok

För att råda bot mot bristen på lok för smalspårsbyggare,  har  jag planer på ett antal lok:

3051am

Np-loket är en nyutgåva av DJH vitmetallbyggsats, som jag levererar med nytt underrede, ny hjulsats, växellåda och motor. Serien är nästan slutsåld.

3119

Gp-loket är en nyutgåva av min tidigare byggsats. Jag för den  med öppenhytt resp sluten hytt. Endast 10 st av varje tas fram.

1023

En helt ny byggsats blir S2p 3037. Den får etsat underrede och hytt, resten blir gjutet. Senare kan ev ytterligare varianter tas fram, eventuellt också en S3t för 12 mm.

images-4images-2

Z4p kommer att tas fram i 2 versionen med RTR-underrede och gjuten korg. Decoder kan levereras till loken. Finns för 10.5 och 9 mm.

 

Ny vagn planerad – CF2

CF2_teckning

SJ hade ett stort antal vagnar av littera CF2 och CF4. CF2 var ombyggda från C4-vagnar.  Vagnen får gjuten vagnskorg och etsade plattformsräcken och grindar!

Leverans under hösten – kan förhandsbokas nu!

SJ BFo16 / BF3

BFo16_teckning

BFo16 tillkom, genom att nya korgar byggdes på underreden från Co8a trävagnar.

Två av vagnarna fick nya underreden, då man inte fanns tillräckligt antal Co8a underreden i gott skick.

Jag har nu beställt en modell av SJ BFo16. Vagnen kommer i leveransutförande med bälgar!

Den levereras med MD-boggier.

Vagnskorgen kommer gjuten med hög detaljrikedom. På taket finns t.ex alla ventiler och luckor.

Fönsterbågarna har endast 0.3 mm tjocklek, med urtag på insidan för glasrutan. Vissa fönster (som ändrades när vagnen byggdes om) fick gummilister och saknar fönsterram.

Som vanligt får vagnen en etsad förstärkning av underredet. Detta ger lägre tyngdpunkt, ökar underredets stabilitet, samt ger möjlighet, för den som så önskar, att löda underredsdetaljer.

 Byggsatsen levereras komplett med hjul, dekal, mm.

 För den som önskas, kan vagnen levereras med fjädrande buffertar, och Symoba koppelkuliss.

 Det kommer även en sats , som gör att man kan bygga vagnen med vulstbälgar.

Man kan även få, mot tillägg, ett etsat Co8a underrede.

 Modellen kommer att levereras i början av 2018.

 Beställningar kan göras redan nu.

 Om tillräckligt med beställningar inte kommer in, måste jag tyvärr avbryta projektet.

 Vagnverkstaden

Etsbyggsatser till svenska personvagnar 1930-60-tal